5ZENSES
Sauna & Massage

Sauna met kinderen jeugd/jongeren/pubers/adolescenten/tieners/(jong)volwassenen, kortom iedereen tussen (ongeveer) 6 en 18 jaar.


Hoe ziet een sessie er bijvoorbeeld uit?

We beginnen met de heerlijk sauna ronde, speciaal op kindertemperatuur. Terwijl jij en een volwassene rustig op je sauna bedje met matras(!) liggen zorgen wij voor een opgieting met een lekker geurtje en een warm wapper-windje.

Daarna volgt een massage-workshop waar de volwassene leert het kind te masseren, zodat jullie thuis ook lekker samen aan de slag kunnen. Tot slot krijgt het kind nog een echte ontspanningsmassage, terwijl je heerlijk wegdroomt onder de infrarood lampen. Daarna tillen we de kinderen zo slapend in de auto:)

De volwassene kan ten alle tijden samen bij het kind blijven. Tijdens de ontspanningsmassage van het kind kan de volwassene ook ervoor kiezen de sauna nog eens te bezoeken op volwassenen temperatuur.

Nieuwsgierig? Lees HIER in detail wat je kunt verwachten.


Privacy en Kosten

Naast de saunameester heb je de blokhut helemaal voor jullie alleen. De kosten zijn 50 euro voor 1 volwassene en 1 kind. En 75 euro voor 3 of 4 personen. De duur is ongeveer 2 tot 2,5 uur.

In overleg is het mogelijk om je verblijf te verlengen zodat je daarna ook nog zonder de saunameester zelf gebruik kunt maken van de sauna.

Naast heel veel blije kinderen ontvangen we ook kinderen met een verhaal. Die bijvoorbeeld door een moeilijke situatie minder lekker in hun vel zitten. Voor hen doen we extra ons best zodat ook zij een ontspannen moment kunnen beleven. Mocht je zo'n kind hebben en je financiële situatie laat de vraagprijs niet toe, neem dan toch contact met ons op. Soms krijgen wij ook met een mooie glimlach betaald:)

 

Zijn gezinnen ook welkom?

Jazeker, voor groepjes met meerdere kinderen en/of volwassenen maken we het programma op maat.Sauna met kinderen? Sauna met tieners? 

In veel sauna’s zijn (of voelen) jullie je niet echt welkom. Toegang alleen boven de 18, en als je al naar binnen mag bij een sauna met kinderdag of een sauna met familiedag zijn je ouders vast nog steeds bang dat jullie te veel drukte maken. Of dat andere mensen vinden dat je er eigenlijk niet hoort.

Wij vinden het wel gezellig als je meekomt! Ben je een vrolijke stuiterbal of vind je het juist een beetje spannend allemaal, geeft niets, kom gewoon als jezelf en neem je moeder of vader lekker mee! Hier is de sauna nooit te heet of te saai, want jij mag alles kiezen. En of je nou een keertje de sauna wilt uitproberen met alle tips helemaal speciaal voor zoals jij bent, of gewoon een lekker avondje wil relaxen, bij 5Zenses ben je welkom. Hier wordt je compleet begeleid. Wij maken voor jou een saunabeleving op maat en leggen je precies uit hoe de sauna werkt, hoe het beste kunt zitten of liggen, en je mag je eigen opgietgeuren uitkiezen. Zo wordt sauna leuk!  


Less Stress & Max Relax!

Er komen weinig kinderen en jongeren bij een sauna of masseur. Hebben jullie geen stress dan? Geen examenstress en toetsweken? Nooit superdruk met school, vrienden, huiswerk, sportclubs, bijbanen, Netflix, 1000 ongelezen appjes? Als er iemand is die wel een avondje vakantie verdiend heeft ben jij het wel!


Jij bent meer dan een hoofd!

Tuurlijk is je hoofd is belangrijk, en daar ben je elke dag druk mee. Kijken, denken, praten. Maar aan dat hoofd zit nog een heel lichaam vast wat elke dag druk is voor jou, met ademen, lopen, en nog veel meer...is het niet leuk als jij je lijf eens een kadootje terug geeft? Zeg maar een soort 'lichaamsdag', net zoiets als moederdag, even goed voor je lichaam zorgen omdat het ook zo goed voor jou zorgt.  

Door al dat lekkere relaxen en prikkelen van al je zintuigen door bijvoorbeeld de kindermassage gaat je lichaam zich goed voelen. En doordat je lichaam zich goed voelt, jij dus ook! Echt, zo simpel. Trots op jezelf en trots op je eigen lijf.Dus leg je favoriete scherm een avondje weg, doe je ogen lekker dicht en voel eens iets wat nóg rustgevender is dan slapen!
Meer lezen?

De voordelen van massage onderzochthttps://masseursnetwerk.nl/tag/massage/ 

Kindermassage: https://www.massagetherapy.com/articles/children-and-massage

Kinderen en stress: https://www.stresswegwijzer.nl/stress/kind-helpen/ 

Kinderen en lichaamshouding

https://www.bencom.nl/gaat-jouw-kind-straks-ook-gebukt-onder-een-tabletnek/